24. oktobris – Starptautiskā Poliomielīta diena

24. oktobris ir diena, kad visā pasaulē uzmanība tiek vērsta uz globāliem centieniem izskaust poliomielītu visā pasaulē. Poliomielīts ir dzīvībai bīstama slimība, ko izraisa poliovīruss, šo bīstamo vīrusu Pasaules Veselības asambleja apņēmās izskaust 1988. gadā. Pasaules Veselības Organizācijas (PVO) Eiropas reģions par brīvu no poliomielīta ir pasludināts 2002. gadā un kopš tā laika šo statusu ir saglabājis.

Katru gadu 24. oktobrī mēs atzīmējam Pasaules poliomielīta dienu, lai veicinātu izpratni par vakcinācijas pret poliomielītu nozīmi, lai pasargātu katru bērnu no šīs postošās slimības, un lai atzīmētu daudzos vecākus, profesionāļus un brīvprātīgos, kuru ieguldījums padarīt poliomielīta izskaušanu sasniedzamu.

Lai ikvienam nodrošinātu nākotni bez poliomielīta, ir jāturpina centieni saglabāt augstu imunizācijas aptveri, jāīsteno augstas kvalitātes uzraudzība, lai atklātu jebkādu vīrusa klātbūtni, un jāsagatavojas reaģēt uzliesmojuma gadījumā.

Labas idejas un piemēri tam, ko Rotary klubs var darīt, lai pievērstu sabiedrības uzmanību šim jautājumam: https://www.endpolio.org/world-polio-day#actions

Noderīgi resursi Pasaules Poliomielīta dienas kampaņai: https://www.endpolio.org/world-polio-day-resources

Reģistrējiet savu pasākumu šeit https://www.endpolio.org/register-your-event

Parādīsim pasaulei, cik daudz Rotary, Rotaract un Interact klubi visā pasaulē rīkojas, lai izskaustu Poliomielītu

#endpolio

Rotary International oficiālā Poliomielīta Izskaušanai veltītā mājaslapa: https://www.endpolio.org/

Komentēt